ΓΙΝΑΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Οταν το Πεδίο του Άρεως μπήκε στο στόχαστρο των μεγάλων συμφερόντων, και αναρωτιόμαστε αν η εγκατάλειψη και υποβάθμισή του δεν ήταν τμήμα αυτού του σχεδίου, όποιος αντιστέκεται γίνεται εχθρός.

Δεν πρόκειται για έκφραση διαφορετικών απόψεων, που είναι θεμιτό. Πρόκειται γαι προσπάθεια να συντριβεί κάθε αντίσταση πολιτών που αγαπούν και εδώ και χρόνια και παλεύουν για την αναβάθμιση του πάρκου,

Οι μέθοδοι είναι γνωστές από την εποχή του φασισμού, προσαρμοσμενες στην εποχή μας:

1. Γνωστή γκεμπελική άποψη: πες ψέματα, ψέματα, ψέματα. Κάτι θα μείνει. Θεωρούν ότι πολλοί λίγοι έχουν  χρόνο να ψάξουν την αλήθεια. Η πραγματική αδυναμία των social media να κυκλοφορούν, συχνά άκριτα, πληροφορίες την θεωρούν σημαντικό εργαλείο στα χέρια τους.

2. Αποϊδελογικοποίηση της αντίθετης άποψης. Δεν πρόκειται για παράθεση επιχειρημάτων. Με υπέρ και κατά. Πρόκειται στοχοποίηση 1-2 ατόμων ως”γραφικά”, που δεν ανήκουν σε μια κίνηση πολιτών με απόψεις και ιδέες αλλά κάνουν το “γινάτι” τους.

3. Μέθοδοι τύπου 1984. Το παρελθόν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αλλάζει σύμφωνα με τις επιθυμίες αυτών που έχουν συμφέροντα. Η αλήθεια γίνεται ψέμα και το ψέμα αλήθεια.

Ομως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Ξέρει ποιοι αγαπούν αγωνίζονται για το Πάρκο χρόνια ολόκληρα και ποιοί έχουν γίνει καρακολλητοί και διαφημιστές των ΜΕΓΑΛΩΝ συμφερόντων.

Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο καιρό ή λίγους για πολύ καιρό. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ καιρό. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Εμείς Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.