ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ;

Για πέντε εβδομάδες οι δύο Παιδικές Χαρές του Πεδίου του Άρεως και η Παιδική Χαρά του λόφου Φινόπουλου, ευθύνη όλες της Περιφέρειας, παραμένουν κλειστές!

Ο τόσος σημαντικός χώρος για την διασκέδαση των παιδιών, για να παίξουν, να βρούν τους φίλους τους παραμένει απαγορευμένος.

Ο λόγος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι ότι έληξε η πιστοποίηση, άρα αν τυχόν γίνει ατύχημα την ευθύνη θα την έχουν αυτοί και για να μην έχουν ευθύνη κλείνουν τις Παιδικές Χαρές. Είναι πιο ασφαλές για τα παιδιά ο δρόμος ή η πλατεία από την Παιδική Χαρά; Οχι βεβαια. Αλλα η προτεραιότητα δεν είναι η ασφάλεια των παιδιών αλλά να μην έχουν αυτοί ευθύνη. Η αιώνια ευθυνοφοβία που την πληρώνουν οι πολίτες και κυρίως οι πιο ευάλωτοι, τα παιδιά.

Δεν ήξερε η Διεύθυνση Παρκών και Αλσών της Περιφέρειας ότι έληγαν οι πιστοποιήσεις; Το ήξερε αλλά προφανώς αδιαφόρησε. Αν είχε ξεκινήσει την διαδικασία πιστοποίησης πριν από δύο μήνες κλείνοντας μία-μία τις Παιδικές Χαρές και οι Παιδικές Χαρές θα ήταν ασφαλείς και τα παιδιά δεν θα έχαναν τον χώρο του παιχνιδιού τους.

Μήπως ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να μείνει τουλάχιστον η μία Παιδική Χαρά ανοιχτή μέχρι να γίνει η πιστοποίηση στις υπόλοιπες; Δυστυχώς στα επανηλειμμένα τηλεφωνήματά μας δεν θέλησε να απαντήσει. Κατά τα άλλα, όπως είναι και το σύνθημα της νέας Περιφερειακής αρχής, “Πρώτα ο Πολίτης“. Οι πολίτες θέλουν έργα, όχι λόγια. Ας μην ζηλέψουν την δόξα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής που κράτησε τις Παιδικές Χαρές εννέα μήνες κλειστές!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.