ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΦΥΓΕ Η ΠΙΑΤΣΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ;

Ανακουφίστηκε η γειτονιά μας και ιδιαίτερα η περιοχή Αντωνιάδου, Κότσικα, Δεριγνύ από την εκδίωξη της πιάτσας ναρκωτικών μετά από την συστηματική επέμβαση της αστυνομίας.

Οπως έγινε και πριν από ένα χρόνο στο Πεδίο του Άρεως και στην Μαυρομματαίων, όταν υπάρχει πολιτική βούληση επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της πιάτσας. Μεγάλη η ανακούφιση, και δικαίως, για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους φοιτητές του ΟΠΑ. Η ανθρώπινη αθλιότητα που βίωναν καθημερινώς στην γειτονιά τους ήταν αβίωτη.

θα θυμίσουμε όμως το θέμα της ημερίδας μας φέτος τον Απρίλιο. Να φύγουν τα ναρκωτικά από την γειτονιά μας, και να πάνε που;

Το πρώτο και σημαντικότερο: Υπάρχουν δομές 24ωρης φιλοξενίας τουλάχιστον να κοιμούνται, πλένονται οι χρήστες; Δυστυχώς όχι. Η προηγούμενη κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια δεν κατάφερε να φτιάξει μια τέτοια δομή, Δεύτερο: Υπαρχει χώρος που οι χρήστες να μπορούν να κάνουν χρήση, σε συνθήκες υγιεινής; Παρόλη την αυτονόητη δύσκολία της απόφασης, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί φορείς (πλην  ΚΚΕ) δήλωσαν ότι δεν μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν και οτι υποστηρίζουν την δημιουργία Χώρων Ελεγχόμενης Χρήσης.

Που βρίσκονται αυτές οι προσπάθειες εδώ και χρόνια; Ολες είναι δυστυχώς στο ΘΑ.

Ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης έχει ανοιχτά υποστηρίξει αυτά τα μέτρα, τα οποία υποστηρίζουν και όλες -πλην ΚΚΕ- οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις. Η νέα κυβέρνηση πρέπει με την βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας να υλοποιήσει αυτά τα απολύτως αναγκαία μετρα για την εφαρμογή της πολιτικής μείωσης βλάβης και για τις γειτονιές και για τους χρήστες.

Δυστυχώς μεχρι τώρα το μόνο που έχουμε δει ειναι να έχει ανοίξει ένα μέτωπο του Υπουργείου Υγείας ενάντια στο ΚΕΘΕΑ, έναν από τους πλέον αξιόπιστους και αποτελεσματικούς φορείς στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Εχει πλέον αποδειχθεί ότι η καταστολή από μόνη της δεν λύνει το προβλημα. Απλά το μεταφέρει από μια γειτονιά στην άλλη. Το Δόξα τω Θεώ του ενός γίνεται Βοήθεια Παναγιά του επόμενου. Μέχρι να ξανακλείσει ο κύκλος. Αλλωστε και στην γειτονιά μας από μια άλλη γειτονιά ήρθαν.

Κάθε καθυστέρηση σημαίνει κάποιες ζωές χαμένες ή κατεστραμμένες και κάποιοι νέοι χρήστες στη πιάτσα. Ο χρόνος είναι κρίσιμος. Να κάνουν όλοι την δουλειά τους. Και γρήγορα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.