Φεύγουν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ από την Μαυρομματαίων!

Μια σημαντική πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Αττικής.
Περιμέναμε πολλά χρόνια την εκπλήρωση της υπόσχεσης για την απομάκρυνση των αφετηριών των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αττικής από την οδό Μαυρομματαίων και είχαμε αρχίσει να απογοητευόμαστε, πιστεύοντας ότι στην Ελλάδα ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού.
Έτσι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να βλέπουμε τις αφετηρίες να απομακρύνονται επί τέλους και να μετακινούνται σε χώρο απέναντι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από όπου οι επιβάτες θα μπορούν να συνεχίζουν με το Μετρό και αντίστροφα. Η μεταφορά θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες.
Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση και την αναβάθμιση της οδού Μαυρομματαίων, που είχε σχεδιαστεί να είναι ένας προθάλαμος του Πεδίου του Άρεως.
Πράγματι το ανατολικό πεζοδρόμιό της είναι πολύ φαρδύτερο από το δυτικό, ακριβώς για να δέχεται τους εισερχομένους και εξερχομένους από το Πάρκο.
Τώρα περιμένουμε, ότι:
  • Θα ανοίξουν άμεσα οι δύο κλειστές θύρες εισόδου προς το Πάρκο
  • Θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ζαχαροπλαστείου GREEN PARK- Πράσινο Πάρκο και να ξεκινήσει η λειτουργία του, στα νόμιμα πλαίσια και να απομακρυνθούν τα κάγκελα που το αποκόβουν από το Πάρκο. Αναρωτιόμαστε μάλιστα, εάν υπάρχει όρος στην σύμβαση που να δεσμεύει τον ενοικιαστή να το λειτουργήσει σε συγκεκριμένο μέγιστο χρόνο από την υπογραφή της.
  • Θα ευπρεπιστεί ο εγκαταλειμμένος χώρος που καταλαμβάνει ο Πανελλήνιος Γ. Σ και συνορεύει με το Πάρκο και να απομακρυνθούν οι εκεί ερειπωμένες αυθαίρετες κατασκευές.
Ευχόμαστε να έχουμε και άλλα καλά νέα και συγχαίρουμε τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη Ευάγγελο Ματσούκη και τον πολιτικά υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δημόπουλο καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας που ενεπλάκησαν σε αυτή την καλή πρωτοβουλία.