Εξω από την οικία Λέλας Καραγιάννη

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης κατοίκων 6ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρωθήκαμε έξω από την οικία της Λέλας Καραγιάννη οι δημοτικές παρατάξεις

Ανοιχτή Πόλη, “Αθήνα είσαι εσύ“, “Λαϊκή Συσπείρωση” και οι συλλογικότητες και φορείς: Κίνηση Κατοίκων 6ης Κοινότητας, Κίνηση Πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής Ε.ΠΟΙ.ΖΩ, η Ένωση Γονέων 6ης ΔΚ, το “Πρότζεκτ Βικτώρια”, η Κίνηση “Επιμενουμε Πατησίων“, το Στέκι Εργαζομένων Πατησίων, “Κίνηση φίλων και επισκεπτών 6ης κοινότητας”, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Συζητήσαμε το θέμα της δωρεάν παραχώρησης για τρία χρόνια, του ιστορικού αυτού κτιρίου από την Δημοτική Αρχή στον εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό οργανισμό «Η Αποστολή».
Η παραχώρηση αυτή έγινε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην 20η συνεδρίαση του, με αδιαφανή διαδικασία, αγνοώντας την Κοινότητα και τις απόψεις των κατοίκων, που έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα δημοσίως στο παρελθόν και οι οποίες θα περίμενε κανείς να κατατεθούν σε μια ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης, με το συντονισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Στη συγκέντρωση-συζήτηση οι συμμετέχοντες εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην παραχώρηση αυτού του ιστορικού χώρου, αλλά και σε όλες τις παραχωρήσεις δημοτικών κτιρίων, τα οποία ως γνωστόν, δεν αρκούν για την κάλυψη ούτε των βασικών αναγκών του Δήμου, ενώ η Εκκλησία διαθέτει μεγάλη περιουσία με αναξιοποίητα ακίνητα, όπως αυτό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.
Αποφασίσαμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα διερευνήσουμε τρόπους αντίδρασης, όπως προσφυγή ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που περιφρόνησε τις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου και τις προτάσεις κατοίκων και φορέων.
Θα συντονίσουμε τις ενέργειες μας και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την ανάκληση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής.
Τέλος συμφωνήσαμε, ότι η εκδήλωση αυτή θα είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για συνεργασία και συμπόρευση για να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και να βελτιώνουμε την ζωή μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.