Επιχείρηση καθαριότητας στο Άλσος Ευελπίδων. Πέραν τούτου ουδέν…

Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης του Αλσους Ευελπίδων από τον Δήμο Αθηναίων είδαμε με χαρά να γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του χώρου από τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στην περίοδο της καραντίνας, όπου για πολλούς το δασάκι Ευελπίδων ήταν μοναδική διέξοδος (ως γνωστόν η Περιφέρεια διατήρησε -κακώς- κλειστό το Πεδίο του Άρεως).

Ζητάμε από τον Δήμο Αθηναίων:

 1. Οι υπηρεσίες καθαριότητας να δρουν συστηματικά ώστε μην ξαναδούμε τις εικόνες που βλέπαμε την αμέσως προηγούμενη περίοδο.
 2. Να μαζέψουν τα πολλά ξερά, σπασμένα και ίσως επικίνδυνα δενδρα και κλαδιά που υπάρχουν σε όλο το δασάκι.
 3. Ο Αντιδήμαρχος πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού kollatos sakis, να ασχοληθεί σοβαρά με τα σημαντικά θέματα του άλσους, τα οποία είχε υποσχεθεί ότι να τα ρυθμίσει στην συνάντησή μας της 21 Οκτωβρίου 2019,  και έκτοτε έχουν περιέλθει σε πλήρη απραξία.

Τα θέματα που του αναφέρθηκαν και πρέπει να επιλυθούν είναι τα πιο κάτω:

 1. Η συνέχιση της συντήρησης του πρασίνου.
 2. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού, ιδιαίτερα στην Δυτική και Νότια πλευρά (Μουστοξύδη και Βαλτινών).
 3. Το σοβαρό θέμα έλλειψης καθαριότητας.
 4. Tην ανάγκη να αποκατaσταθούν οι φράκτες, ιδιαίτερα από την πλευρά Μουστοξύδη που έχει γίνει αποχωρητήριο των οδηγών, ιδιαίτερα των ταξί.
 5. Να αποκατασταθούν τα νεροφαγώματα και το γεφυράκι (που κάποιοι καλοί πολίτες έχουν πρόχειρα επιδιορθώσει. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε).
 6. Να υπάρξει μέριμνα για την καλή λειτουργία των κρουνών πυρόσβεσης.
 7. Να δημιουργηθεί μεγάλος περιφραγμένος χώρος για το παιχνίδι-εκγύμναση σκυλιών.
 8. Να τοποθετηθεί μόνιμος επιστάτης (όχι security) για να παρακολουθεί το Αλσος, να ενημερώνει τον Δήμο για τα προβλήματα που εμφανιζονται και να είναι σημείο επαφής με τους πολίτες για θέματα του άλσους μας. Το άλσος Ευελπίδων είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 150 στρέμματα, που δικαιούται μια μόνιμη επιστασία.
 9. Τέλος να γίνει σύντομα η απαραίτητη Διαχειριστική Μελέτη σε συνεργασία με το Δασαρχείο ώστε να μπεί το άλσος σε μια κατάσταση κανονικότητας και πιθανώς να ανοίξει, με αυστηρούς όρους χωροθέτησης, ένα μικρό αναψυκτήριο που έχει επιτρέψει η Διεύθυνση Δασών, το οποίο θα μπορεί να δώσει περισσότερη ζωή στο άλσος και να γίνει χώρος ξεκούρασης και παρέας για τους περιοίκους.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis έχει εγγράφως αιτηθεί την ανάληψη της ευθύνης του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής. Η αδυναμία μέχρι στιγμής του Δήμου να αποκαταστήσει το πολύ μικρότερο σε μεγεθος και λιγότερο απαιτητικό Αλσος δεν είναι συμβατό με το αίτημά του.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.