Επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη για να ανοίξει την Δευτέρα 4 Μαΐου το Πεδίο του Άρεως

Προς: Τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη
Κοιν :  Αντ/χη Κεντρικού Τομέα κ Γιώργο Δημόπουλο
Αντ/χη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Θέμα: Άνοιγμα του πάρκου «Πεδίο του Άρεως» στις 4 Μαΐου 2020

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της από 16/4/2020 επιστολής μας, κρίνουμε σκόπιμο να επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας και να τονίσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το Θέμα.

Όπως είναι γνωστό, το Πάρκο έκλεισε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής όπως και οι δρόμοι στα παραλιακά μέτωπα Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας που έκλεισαν με αντίστοιχη πρωτοβουλία των τοπικών δήμων.

Κατά την εκτίμησή μας αλλά και πολλών επιστημόνων, το κλείσιμο του Πάρκου είχε δύο συνέπειες:

Α. Παρεμπόδισε τη σωματική άσκηση των γειτόνων, και όχι μόνο, συμπολιτών μας αν και είναι πασίδηλο ότι ο αθλητισμός, με την ευρεία έννοια, είναι το καλύτερο και σίγουρο «φάρμακο» που έχουμε στα χέρια μας. Πιο συγκεκριμένα:

 • Σωματικά:
  • Η άσκηση βελτιώνει την υγεία του πληθυσμού απέναντι στις παθήσεις της εποχής μας (καρδιοπάθειες, διαβήτης, παχυσαρκία κ.λ.π.
  • Θωρακίζει σε σημαντικό βαθμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να ανταποκριθεί τόσο στον συγκεκριμένο ιό όσο και σε πολλούς άλλους και είναι βέβαιο ότι οι αθλούμενοι θα επιβαρύνουν λιγότερο το υγειονομικό σύστημα της χώρας.
 • Ψυχικά
  • Ήταν πάντα το καλύτερο αγχολυτικό. Πόσο μάλλον την εποχή της καραντίνας.
  • Δημιουργεί ισορροπημένες αντιδράσεις και ισορροπημένες σκέψεις,
  • Δημιουργεί ευχαρίστηση με την παραγωγή ενδορφινών κ.λ.π.

Β. Να συνωστίζεταιο κόσμος στο άλσος Ευελπίδων, στην πλατεία Πρωτομαγιάς, και στον λόφο του Στρέφη, αλλά και τον ανοιχτό λόφο του Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών την Τρίτη 28 Απριλίου, από την Δευτέρα 4 Μαΐου η μετακίνηση θα είναι ελεύθερη, με μέτρα ασφαλείας φυσικά, και ανοίγουν οι υπαίθριοι δημόσιοι χώροι για την άθληση των πολιτών. Το Πεδίον του Άρεως υπάγεται σε αυτή την κατηγορία (δεν είναι βοτανικός κήπος, δεν είναι ζωολογικός κήπος, δεν είναι θεματικό πάρκο, που όλα αυτά ανοίγουν μετά τις 18/5).

Οι δρόμοι στα παραλιακά μέτωπα, πρόσφοροι για αντίστοιχη δραστηριότητα, που είχαν κλείσει με πρωτοβουλία των Δήμων ανοίγουν. Συνεπώς:

 • Επειδή θεωρούμε το να αγοράσει κάποιος μια φόρμα ή να επισκεφτεί ένα ινστιτούτο ομορφιάς δεν είναι σημαντικότερο από μια βόλτα στο Πάρκο μας
 • Επειδή είναι μια σπουδαία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, ώστε να εκπαιδευτεί ο κόσμος στην ορθή χρήση του Πάρκου.
 • Επειδή ο κόσμος είναι ώριμος και πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη καθώς η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία απέναντι στον ιό στηρίχθηκε σε αυτή την ωριμότητα.

Ζητάμε, μεταφέροντας και το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, την  επαναλειτουργία του πάρκου του Πεδίου του Άρεως, την Δευτέρα στις 4 Μαΐου, τουλάχιστον μέχρι τις 10:30 το βράδυ, σύμφωνα με το ωράριο που, όπως μας είχατε ενημερώσει, προγραμματίζατε.

Στηριζόμαστε στην κατανόηση και την ευαισθησία σας.
Στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»
URL: www.pedionareos.gr,
FB: «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.