Επερώτηση της Παράταξης “Οικολογική Συμμαχία” στην Περιφέρεια Αττικής για το Πεδίο του Άρεως

O Γιώργος Δημητρίου, εκπρόσωπος της Παράταξης “Οικολογική Συμμαχία” στην Περιφέρεια Αττικής, καταθέτει επερώτηση προς την Περιφέρεια, απαιτώντας διευκρινίσεις για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες που έχουν διαπιστωθεί στο Πεδίο του Άρεως.

YouTube player

 

Αξίζει να σημειωθεί η απάντηση, ή μάλλον η απουσία απάντησης, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Πέππα, ο οποίος, αντί να απαντήσει ουσιαστικά, απέφυγε την ευθύνη, επιρρίπτοντάς τη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες, δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν απλώς ως εκτελεστικά όργανα της πολιτικής ηγεσίας τους.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της καταγγελλόμενης κατάπατησης ενός και πλέον στρέμματος πάρκου από τον ενοικιαστή του Green Park, που ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών το υποβαθμίζει σε απλά «τεχνικό θέμα» στο οποίο εκκρεμεί απάντηση σε, αγνώστου περιεχομένου, έγγραφο υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το ίδιο ισχύει και για τη δεκαετή παράταση της μίσθωσης των κέντρων διασκέδασης στο Πάρκο, από το 2034 έως το 2043, με πολύ χαμηλό τίμημα. Και πάλι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εμφανίζονται ότι φέρουν το βάρος της ευθύνης, χωρίς να αναφέρεται το γεγονός ότι η απόφαση παράτασης καταργήθηκε ως παράνομη και οικονομικά απεχθής για το δημόσιο συμφέρον. Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών δηλώνει, κρυπτόμενος και πάλι, ότι δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσει την αξία της μίσθωσης, παρά την παρέμβαση του Συλλόγου μας για ενημέρωση της Οικονομικής Επιτροπής στην σχετική συνεδρίαση που ο ίδιος προέδρευε.

Αναρωτιόμαστε αν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που αποτελούν, σύμφωνα με όσα διαπιστώνουμε στο Πεδίο του Άρεως, το φύλλο συκής της πολιτικής ηγεσίας, έχουν οποιεσδήποτε συνέπειες. Τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο, οι εισηγήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας έχουν καταδικαστεί ως παράνομες από τα ανώτερα όργανα της διοίκησης.

Ερχόμαστε, τέλος, στο ερώτημα: Τι ρόλο έχουν εκείνοι που διευθύνουν αυτές τις υπηρεσίες, αν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών κατ’ επανάληψη αποδεικνύονται παράνομες και παρ’ όλα αυτά  υιοθετούνται ως θέσφατα;

Η πλήρης γραπτή επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της “Οικολογικής Συμμαχίας” Γιώργου Δημητρίου βρίσκεται εδώ:
Ευχαριστούμε τον Γιώργο Δημητρίου και την Περιφερειακή Παράταξη “Οικολογική Συμμαχία”