ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ GREEN PARK;

Επί αρκετές εβδομάδες oι κάτοικοι της Μαυρομματαίων είχαν ησυχάσει και είχαν ξεχάσει τον εφιάλτη στον οποίο ζούσαν για αρκετά χρόνια.

Χάρη στην συστηματική επέμβαση της αστυνομίας τόσο η οδός Μαυρομματαίων όσο και το Πεδίο του Άρεως είχαν ησυχάσει από την λειτουργία της πιάτσας ναρκωτικών και όποιων βρίσκονταν γύρω τους. Μπορούσαν να κινούνται άνετα και να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, όπως οφείλει να είναι αυτονόητο για τους πολίτες της πόλης μας.

Από την 7 Ιανουαρίου όμως ο χώρος μπροστά στο GREEN PARK επανήλθε στην γνωστή παλιά κατάσταση. Ξεκινώντας από το απόγευμα αρχίζουν να συγκεντρώνονται εκεί οι γνωστοί φίλοι μας, να κάνουν φανερή χρήση ναρκωτικών, να ανάβουν μεγάλες φωτιές, να φωνάζουν, να έχουν ραδιοκασσετόφωνα στην διαπασών κλπ.

Στις 7 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της Μαυροματαίων κάλεσαν το 100. Ηλθε περιπολικό – παρακολούθησε την κατάσταση-έφυγε.

Στις 8 Ιανουαρίου ξανατηλεφώνησαν. Ηρθε κλούβα και αστυνομικοί- έκαναν κάποιες προσαγωγές. Οι υπόλοιποι συνέχισαν απτόητοι.

Τηλεφώνησαν για τις φωτιές στην Πυροσβεστική. Δεν ήρθε κανείς.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εστίες συγκέντρωσης των χρηστών στις γύρω περιοχές άδειασαν, πιθανότατα έχουμε οργανωμένη μετεγκατάσταση. Ίσως με το κλείσιμο του παζαριού θα αρχίσει και η μετακίνησή τους την ημέρα μέσα στο Πάρκο και πάλι. Η Περιφέρεια, παρά τις εκλήσεις των κατοίκων δεν έκανε καμία κίνηση για την αναβάθμιση του χώρου της παλιάς πιάτσας.

Μήπως τα αρμόδια Υπουργεία, η Περιφέρεια και η Αστυνομία επιτρέπουν την εξ αρχής δημιουργία της πιάτσας στα παλιά της λημέρια;
Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.