Απέρριψε το Συμβούλιο της Α’ Δημοτικής Κοινότητας το αίτημα παράτασης ωραρίου μουσικής του κέντρου Green Park στο Πεδίο του Άρεως.

Το κέντρο είχε αιτηθεί να του επιτραπεί να έχει μουσική στον εσωτερικό του χώρο και μετά τις 11 το βράδυ.
Στην απόφαση βάρυναν οι δύο μηνύσεις που ήδη έχει το κέντρο από την αστυνομία για εκτός ωραρίου μουσική. Επίσης βάρυνε ότι, ενώ είχε αιτηθεί παράταση ωραρίου μουσικής στον εσωτερικό χώρο του, την Πέμπτη 30 Μαϊου ημερών οργάνωσε εορτή με μουσικά όργανα στην διαπασών μέχρι τις 1 το πρωί ξεσηκώνοντας την γειτονιά για μια ακόμη φορά.

Εγιναν επανηλειμμένες κλήσεις από περίοικους στην αστυνομία, η οποία δεν εμφανίστηκε!

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση 15/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με την τροποποίηση 84/2022, απαγορεύεται η μουσική τις ώρες κοινής ησυχίας (δηλ το καλοκαίρι 15:00-17:30 και 23:00-07:00) σε εξωτερικό χώρο.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Α΄Δημοτικής Κοινότητας παρευρέθηκαν πολυάριθμοι περίοικοι, οι οποίοι εξήγησαν τα προβλήματα ηχορύπανσης, και όχι μόνο, που προκαλεί στο συγκεκριμένο κέντρο.

Μια καλή απόφαση της Α’ Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων (δείτε εδω την απόφαση) που δείχνει σοβαρή προσπάθεια να περιορίσει το κύμα ηχορύπανσης που έχει καταλάβει την πόλη μας.

Είναι ένα καλό προηγούμενο για όλες τις γειτονιές που χάνουν τον ύπνο τους και την ηρεμία τους από τις υπερβάσεις θορύβων από τα κέντρα διασκέδασης.