Πραγματικός κίνδυνος στο Πεδίο του Άρεως από πυρκαγιές ή προάγγελοι αλλαγών στη λειτουργία του;

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι στο Πεδίο Του Άρεως βρέθηκαν οκτώ εμπρηστικοί μηχανισμοί (χωρίς να είναι σαφής η προέλευσή τους και χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες). Επίσης επανήλθε ξαφνικά σαν είδηση, ότι πριν 25 ημέρες συνελήφθη αλλοδαπή που είχε ανάψει φωτιά.

Εμείς ως επισκέπτες του πάρκου επί 65 χρόνια και ως επιμελώς ασχολούμενοι με τα προβλήματά του τα τελευταία 25 χρόνια, δεν είμαστε μάρτυρες σε παρόμοια φαινόμενα ακόμη και στις πιο σκοτεινές περιόδους του Πάρκου. Βεβαίως δεν έχουμε την «παρατηρητικότητα» των υπευθύνων της σημερινής διοίκησης του Πάρκου. Ούτε βέβαια την «ευαισθησία» έγκριτων δημοσιογράφων που αρθρογραφούν σε διαδικτυακές σελίδες.

Επειδή όμως έχουμε μάθει να διαβάζουμε και τις πίσω σελίδες τέτοιων δημοσιευμάτων, δηλώνουμε, ως «Επιμένουμε Πεδίο Άρεως», ότι:

α) Το Πεδίον Του Άρεως πρέπει να παραμένει ανοιχτό, και να διευρυνθεί το ωράριό του το καλοκαίρι, με σοβαρή και υπεύθυνη φύλαξη. Έχουμε μάλιστα προτείνει στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής βελτιώσεις που δυστυχώς μένουν χωρίς απάντηση.

β) Το ωράριο του Πάρκου δεν μπορεί να καθορίζεται από επιχειρηματικά συμφέροντα, πολύ περισσότερο όταν η λειτουργία τους έχει σοβαρότατα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα νομιμότητας.

Αυτά σαν πρώτες παρατηρήσεις προς την υπεύθυνη για το Πεδίο του Άρεως Περιφέρεια Αττικής, η οποία προσφέρει απλόχερα οικονομική υποστήριξη σε επιχειρηματίες που αυθαιρετούν και θεωρούν το Πάρκο ένα οποιοδήποτε οικόπεδο.
Η σημερινή διοίκηση αρνείται για πάνω από έξι μήνες να απαντήσει στα σημαντικά για την λειτουργία του Πάρκου αιτήματα των ανθρώπων που αγωνίζονταν πριν και θα αγωνίζονται και μετά την θητεία της, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Υ.Γ.
Φωτιές έχουν μπει και παλιότερα στο Πεδίο του Άρεως. Ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Τα μικροπροβλήματα στην κατάσβεσή τους είχαν προέλθει από έλλειψη εύκολης πρόσβασης, τις ώρες που και τότε το πάρκο ήταν κλειστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.