13/08/2020: Το Πεδίο Του Άρεως για δεύτερη μέρα είναι αφύλακτο.

Κατ’ αρχήν να λυσουμε μια παρεξήγηση. Βρέθηκαν πολλές αρμαθιές κλειδιών κρεμασμένες σε δέντρο στο Πάρκο. Μη γνωρίζοντας τι κλειδαριές αφορούν ευσυνείδητοι πολίτες, από το “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως“, τα περισυνέλεξαν και τα παρέδωσαν στο Α.Τ. Κυψέλης. Τα κλειδιά είχαν παραμείνει εκεί πάνω από 14 ώρες χωρίς να περισυλλεγούν από τους ειδοποιηθέντες, αστυνομία και διοίκησης της Περιφέρειας. Ευτυχώς δεν αφορούσαν κλειδαριές του Πάρκου, αλλά ήταν απολεσθέντα από επισκέπτες που μπορούν τώρα να τα αναζητήσουν στο Α.Τ. Κυψέλης. Τώρα γιατί πιθανώς πολύτιμα κλειδιά αφεθηκαν κρεμασμένα σε ένα δένδρο…

Δεύτερο και σπουδαιότερο. Το Πάρκο παραμένει δύο ημέρες αφύλακτο και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε δικαστικές διαμάχες των συμβασιούχων εταιρειών φύλαξης λόγω πλημμελών όρων της διακήρυξης. Βεβαίως η ουσιαστική αιτία είναι ότι η πρόσκληση για οικονομικές προσφορές έγινε μόλις στις …24 Ιουλίου. Σημειωτέον ότι η προηγουμενη σύμβαση φύλαξης (άλλη απευθείας ανάθεση για 6 μήνες) είχε ήδη λήξει 21 Ιουλιου.
Τέλειος προγραμματισμός…

Απ’ αυτό επισημαίνουμε τρία πράγματα:

1) Το Πάρκο μας ακόμα και τις νυχτερινές ώρες, μέχρι τις 22:30, που το έκλεισε χτες η αστυνομία, είναι ασφαλές παρ’ ότι δεν υπήρξε φύλαξη. Άρα το ωράριο του ανοιχτού Πάρκου, με φύλαξη, μπορεί να παραταθεί όπως έχουμε προτείνει. Η επισκεψιμότητα του, το καθιστά ακόμη πιο ασφαλές.

2) Το Πάρκο χρειάζεται φύλαξη άμεσα χωρίς χρονοτριβή, κανονικά από χθες. Κύριε Πατούλη φροντίστε το.

3) Η φύλαξη δεν μπορεί να στηρίζεται σε 6μηνες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι και για τις οποίες υπαρχουν πολλά παράπονα για πλημμελεις υπηρεσίες. Χρειαζεται μόνιμο και ικανό προσωπικό με μακροπρόθεσμες προοπτικές για να αποφεύγονται τα παραπάνω περιστατικά διάλυσης. Το αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες του Πάρκου (συντήρηση, καθαριότητα, φροντίδα, κ.α.).

Όλα τα παραπάνω ο κ. Πατούλης, με αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου, ας φροντίσει να λυθούν άμεσα.

ΥΓ1.
Να μας ενημερώσει η Περιφέρεια για τους υπεύθυνους για την σημαντική αυτή αστοχία για το Πάρκο μας και τον κάκιστο προγραμματισμό από τις υπηρεσίες της. Είναι σημαντικό για να μην ξανασυμβεί.

YΓ2.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Πέππας, πριν λίγο, μας διαβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας θα ξαναξεκινήσει η φύλαξη. Το περιμενουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.