Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κ. Γ. Ψωμά

Μέλη της κίνησης πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κ. Γιώργο Ψωμά.

Τον ενημέρωσαν για να πρόβλήματα με την πιάτσα ναρκωτικών που επανέρχεται πιο έντονα στους δρόμους Μαυρομματαίων (μπροστά στιο Πεδίο του Άρεως), Αντωνιάδου, Κότσικα κλπ.

Ο κ. Ψωμάς μας διαβεβαίωσε ότι η αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί στην περιοχή, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της γειτνίασης με το Οικονομκό Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρομα μας έθεσε το θέμα ότι η προσαγωγή εξαρτημένων και μετά η απελευθέρωσή τους σε λίγες ώρες, επειδή δεν στοιχειοθετείται αδίκημα, έχει μικρά αποτελέσματα. Θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι περίθαλψης και φιλοξενίας εξαρτημένων από τα αρμόδια Υπουργεία ή τον Δήμο. Σε άλλη περίπτωση η αστυνομία μεν κάνει την δουλειά της αλλά το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά της πιάτσας από την μία γειτονιά στην άλλη.

Τα μέλη μας τον διαβεβαίωσαν ότι εχουν απευθυνθεί και θα συνεχίζουν να πιέζουν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας ώστε η κάθε μια να κάνει την δουλειά της. Αλλωστε η πρωτοβουλία μας για το “Στρογγυλό τραπέζι για τα ναρκωτικά¨, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συνεδριάσεις, έχει σαν στόχο την απο κοινού παρουσία και συζήτηση όλων των αρμοδίων φορέων και των ενεργών πολιτών ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα στην μάχη κατά των ναρκωτικών με μείωση της βλάβης τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών όσο και των εξαρτημένων.

Επίσης του έθεσαν υπόψη ότι είναι απαραίτητη η ένστολη περιπολία αστυνομικών στους παραπάνω χώρους για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους. Ο κ. Ψωμάς έθεσε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους αστυνομικούς λόγω επιθέσεων από τους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστήμιου και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.