O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ 5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ “ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Στα πλαίσια της αποφασής μας για ίση απόσταση από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες στις επόμενες εκλογές, στείλαμε 5 ερωτήσεις στους (αλφαβητικά) κ.κ. Δούρου, Πατούλη, Πρωτούλη, Σγουρό. Θα στείλουμε και στους υπολοίπους μόλις γίνει γνωστή η υποψηφιότητά τους.
Ακολουθεί η απάντηση τoυ κ. Giorgos Patoulis από την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική”. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.
Ο κ. Πατούλης μας ενημέρωσε ότι θα περιοδεύσει στην περιοχή μας και θα βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 9πμ, στο άγαλμα του Κων/νου.

Πατήστε στον σύνδεσμο ή διαβάστε πιο κάτω τις απαντήσεις του.

https://drive.google.com/open…

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ 1. Το Πεδίο του Άρεως, ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου, χρειάζεται φροντίδα και συντήρηση. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για να παρέχονται, καθημερινά και στο διηνεκές αυτές οι υπηρεσίες;

ΑΠ: Είναι σίγουρο ότι το Πεδίο του Άρεως εγκαταλείφθηκε από όλες τις αρμόδιες Νομαρχιακές και Περιφερειακές Αρχές εδώ και πάνω από 15 χρόνια, αρχικά από τη Διοίκηση Σγουρού και στη συνέχεια από την απερχόμενη Διοίκηση Δούρου. Το αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης ήταν το Πεδίο του Άρεως να γίνει τόπος διακίνησης ναρκωτικών, διαμονής αστέγων και παραβατών και να είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της Αθήνας. Με τις πρόσφατες παρεμβάσεις της, η Περιφέρεια, υπό το κράτος της γενικής κατακραυγής, παρότι προσέφερε μεμονωμένες κτιριακές βελτιώσεις, δεν ενδιαφέρθηκε να επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα που είναι η απουσία συντήρησης και φροντίδας του πάρκου.
Η συντήρηση πρέπει να είναι ιεραρχημένη ώστε να αφορά τα πιο σημαντικά ζητήματα, να είναι έγκαιρη ώστε να μη χρονίζουν και να είναι ταχεία ώστε οι χώροι να παραδίδονται γρήγορα στους πολίτες. Χρειαζόμαστε γι’ αυτό ένα σύστημα επίβλεψης του πάρκου και άμεσης ενημέρωσης της Διοίκησης για τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Το σύστημα αυτό θα το φτιάξουμε μαζί, στελέχη της Περιφέρειας και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, ώστε να διασφαλίσουμε πως καθημερινά γνωρίζουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Οι παρεμβάσεις θα εξασφαλίζονται από την ίδια τη Περιφέρεια μέσω των υπηρεσιών της, αλλά επιπλέον θα επιδιώξουμε την εξασφάλιση χορηγιών από τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να διαθέσουμε τους εξοικονομούμενους πόρους της Περιφέρειας σε άλλα έργα για το Πεδίο του Άρεως.
Όσον αφορά τη καθημερινή φροντίδα του πάρκου, θα συνεργαστούμε από τη πρώτη μέρα της Διοίκησης Πατούλη, με τους κατοίκους και τους φορείς που γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες ώστε να διαμορφώσουμε τις υπηρεσίες που καθημερινά έχει ανάγκη το πάρκο όσον αφορά τη φύλαξη, την ασφάλεια, τη καθαριότητα, την ύδρευση, τη σίτιση και αναψυχή των επισκεπτών και κάθε άλλη πιθανή υπηρεσία. Με βάση αυτή τη καταγραφή των αναγκών θα προχωρήσουμε στη συνέχεια, εντός λίγων εβδομάδων, στη διασφάλιση των οικονομικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να είναι γρήγορα ορατή από όλους η «αλλαγή εικόνας» στο Πεδίο του Άρεως.
Τέλος, θα διαμορφώσουμε ένα σύστημα αξιολόγησης των υπηρεσιών φροντίδας και των έργων συντήρησης του πάρκου, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και επιστημονικών φορέων, ώστε να υπάρχει διαρκής επικαιροποίηση και βελτίωση προς όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου και των άλλων επισκεπτών και τουριστών.

ΕΡ 2. Στις επεμβάσεις-παρεμβάσεις για τις χρήσεις ειδικών χώρων του πάρκου (παιδικές χαρές, περίπτερο-αναψυκτήριο Γαρδένια, Άλσος, Green Park, χώροι άθλησης, χώρος για τα σκυλιά) θεωρείτε χρήσιμη την διαβούλευση με τους κατοίκους-επισκέπτες. Αν ναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;

ΑΠ: Είναι αυτονόητη η επιδίωξη διαβούλευσης με τους κατοίκους, όπως έχει δείξει η μέχρι σήμερα μακρά Αυτοδιοικητική μου διαδρομή. Ο εθελοντισμός και η συμμετοχή των πολιτών αποτελούν για μένα βασικό ζητούμενο κάθε πολιτικής. Θέλουμε τη γνώμη όλων όσων έχουν γνώση, είτε αυτή είναι εμπειρική λόγω της κατοικίας τους ή της ενασχόλησής τους, είτε είναι επιστημονική λόγω του αντικειμένου τους.
Η διασφάλιση της συμμετοχής τους θα γίνει κυρίως με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και με φυσική παρουσία σε εκδηλώσεις, ημερίδες κλπ. Πάντοτε όμως με απόλυτη διαφάνεια, έγκαιρη ενημέρωση και χωρίς αποκλεισμούς όλων όσων θέλουν να συντελέσουν στην αναγέννηση του Πεδίου του Άρεως.

ΕΡ 3. Θεωρείτε ότι ένας δημόσιος, ελεύθερος χώρος πρασίνου είναι συμβατός με δραστηριότητες, όπως εποχιακά παζάρια, τουλάχιστον δύο μήνες κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει σήμερα; Θα θέλαμε την θέση σας.

ΑΠ: Ένας τόσο σημαντικός δημόσιος χώρος στη καρδιά της Πρωτεύουσας σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί για εκδηλώσεις όπως Φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Όλες όμως αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να σέβονται τον πολιτισμό μας και την αισθητική του χώρου και να πραγματοποιούνται σε συνθήκες ασφάλειας.

ΕΡ 4. Πιστεύετε ότι το Πεδίο του Άρεως πρέπει να έχει ωράριο λειτουργίας ή να είναι ανοιχτό, φωτισμένο, φυλασσόμενο και προσβάσιμο στους πολίτες, όλο το εικοσιτετράωρο;

ΑΠ: Στα θέματα αυτά δόθηκε μια καταρχήν απάντηση στην πρώτη ερώτηση, όσον αφορά το σκέλος των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το πάρκο και για τους επισκέπτες του, ανάλογα και με τους οικονομικούς πόρους που θα είναι τελικά διαθέσιμοι.

ΕΡ 5. Θα προτείνατε αλλαγές στις αρμοδιότητες για το Πεδίο του Άρεως. Αν ναι διατυπώστε την πρότασή σας.

ΑΠ: Στο πλαίσιο των κοινών μας αγώνων πριν από μερικούς μήνες, είχα δημόσια τοποθετηθεί ότι αν η Περιφέρεια Αττικής δεν θέλει ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε ας μεταφέρει τους πόρους και τις αρμοδιότητες στον Δήμο Αθηναίων. Ξεκαθαρίζω όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς και θέλουμε και μπορούμε, αλλά και γνωρίζουμε πως θα υλοποιήσουμε το σχέδιό της για μια ριζική αναμόρφωση του Πεδίου του Άρεως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή αναγνωρίζουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δήμου Αθηναίων για το πάρκο αυτό που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου στα όριά του, θα υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων ώστε να συντονίζουμε πάντοτε τις ενέργειές μας και να προχωρούμε στις κατάλληλες διευθετήσεις.

6. Συμπληρώστε, εφόσον επιθυμείτε, ένα μήνυμα προς τους περιοίκους και επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως. Παράκληση μέχρι 100 λέξεις.

ΑΠ: Το Μάιο οι πολίτες θα γυρίσουν τη πλάτη σε αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Θα κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αττική. Η λύση στα προβλήματα δεν είναι ούτε η παράταση της σημερινής παρακμής, ούτε η επιστροφή στο παρελθόν. Δημιουργούμε μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία, για να κερδίσουμε μια κρίσιμη πολιτική μάχη. Από το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.