ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η “Ανοιχτή Πόλη“, η Δημοτική παράταξη του Σύριζα, με επικεφαλής τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο, οργάνωσε χτες Πέμπτη εκδήλωση-συζήτηση με κατοίκους και συλλογικότητες του 6ου διαμερισματος. Παρόλο που, ως γνωστόν, το Πεδίο του Άρεως ανήκει στο 1ο διαμέρισμα, εξαιτίας της σημαντικότητας του Πάρκου για τους κατοίκους του 6ου διαμερίσματος (Κυψέλη, Βικτώρια, Πατήσια κλπ) μας κάλεσε να τους ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα στο Πάρκο.

Το μέλος μας Θόδωρος Κοκκινάκης, ενημέρωσε ότι το Πάρκο βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση μετά την σκοτεινή του περίοδο. Ομως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.

  • Οι Παιδικές Χαρές μετά από 3,5 μήνες είναι ακόμη κλειστές!  Ζήτησε από τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο να πιέσει στον Δήμο ώστε όταν η Περιφέρεια ζητήσει την πιστοποίηση να κινηθεί ο Δήμος ΑΜΕΣΑ.
  • Θα πρέπει να σταματήσουν τα πανηγύρια που τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα του πάρκου για διάστημα 1-1,5 μήνα ακυρώνοντας την βασική λειτουργία του Πάρκου σαν χώρος φύσης, ηρεμίας, ήπιου αθλητισμού. Βέβαια είναι θεμα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου.
  • Μετά την έναρξη λειτουργίας της Γαρδένιας να λειτουργήσει και  το Greenpark που είναι νοικιασμένο εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και παραμένει κλειστό και εγκατελλειμένο.  Και αυτό είναι θεμα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου.
  • Να λειτουργεί το ΑΛΣΟΣ νόμιμα και να ξηλωθούν οι αυθαίρετες και ασύμβατες με το πάρκο κατασκευές στον προαύλιο χώρο που αφαιριύν σημαντικό κοινόχρηστο χώριο πρασίνου. Η πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων να κάνει την δουλειά της και να μην κωλυσιεργεί στον έλεγχο των εξώφθαλμων αυθαιρεσιών οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη καταγγελθεί.

Ο κ. Ηλιόπουλος μετά τις τοποθετήσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων ανέφερε:

  • Θα πιέσει για την αλλαγή του συστήματος Δημοτικών τελών καταστημάτων ώσετ αν υπολογίζονται και βάσει και άλλων παραμέτρων (π.χ. όγκου σκουπιδιών που παράγουν) και όχι μόνο των τετραγωνικών μιας επιχείρησης
  • Διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπάρχει στον Δήμο κονδύλι για την ανακύκλωση το 2020
  • Επί Εβερτ υπήρχαν 120 Παιδικές χαρές στην Αθήνα. Σήμερα υπάρχουν περίπου 70 και από αυτές οι 20 μόνο έχουν πιστοποίηση.
  • Ζήτησε να υπάρχουν 2-3 πάρκα σκύλων ανά διαμέρισμα. Το που θα γίνουν να το αποφασίζουν τα ίδια τα διαμερίσματα.
  • Γενικότερα να απολαμβάνουν οι πολίτες ζωή με αξιοπρέπεια αλλά και κανόνες. Να μην ξεχνάμε την ανάγκη της αλληλεγγύης.

Σήμερα στον Δήμο Αθηναίων οι τρεις νέοι επικεφαλής των μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές τους, φαίνεται ότι μπορούν να συνομιλούν. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που ελπίζουμε να βοηθήσει να δωθούν διαπαραταξιακές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικες παρατάξεις να συνομιλούν τακτικά με τις συλλογικότητες και του κατοίκους και να δεσμεύονται σε θέσεις και χρονοδιαγράμματα,

Η πρωτοβουλία της “Ανοιχτής Πόλης” ήταν αξιόλογη και ελπίζουμε να την μιμηθούν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.