ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ – ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πριν από μία εβδομάδα είχαμε στο Πεδίο του Άρεως μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση από τους «Αθηναίους Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια. Πολύς κόσμος βρέθηκε στο πάρκο, ώρες που κανονικά το πάρκο είναι κλειστό, και αθλήθηκε, διασκέδασε, αντάλλαξε απόψεις, ξαναζώντας σε ένα περιβάλλον δροσιάς και πρασίνου.
Το Πεδίο του Άρεως έμοιαζε με έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο, ιδανικό για περίπατο, αναψυχή, διασκέδαση, αθλητισμό, παιχνίδι, ανάπαυση και χαλάρωση.
Την επομένη το βράδυ, την ίδια ώρα, περπατώ στο Πάρκο, βιαστικά να προλάβω να φύγω γιατί σε λίγο οι πόρτες θα κλείσουν. Στον περίπατό μου βλέπω τις παιδικές χαρές ανοιχτές, παράνομα, από τους αναγκασμένους γονείς για διασκέδαση των παιδιών τους, το πάρκο χωρίς υδάτινες διαδρομές και τις βρύσες κλειστές καλοκαιριάτικα. Χτες οι διοργανωτές εξασφάλισαν νερό για τους επισκέπτες . Οι τουαλέτες κλειστές. Χτες ήταν ανοικτές, άψογες, καθαρές που ντρεπόσουν να πατήσεις και φωτισμένες και ο κόσμος τις χάρηκε.
Ο χώρος του εμπορίου και χρήσης ναρκωτικών γεμάτος από εξαθλιωμένους τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους. Χτες ήταν πεντακάθαρος και δεν υπήρχε εκεί κανένας πελάτης. Τα περίπτερα και τα αναψυκτήρια μέσα στο Πάρκο κλειστά. Χτες οι διοργανωτές μοίραζαν μπανάνες και μπουκαλάκια νερό.

Οι σκέψεις λοιπόν έρχονται αυθόρμητα.
Γιατί, στα τρία χρόνια διοίκησης της κυρίας Δούρου όλα τα πάρα πάνω δεν είναι έτοιμα, για να έχουμε ένα πάρκο λειτουργικό, ανοιχτό, πράσινο, καθαρό και ασφαλές; Γιατί αυτά τα χρόνια δίνονταν και δίνονται τόσες υποσχέσεις για αποκατάσταση όλων των λειτουργιών του πάρκου και συνεχώς αναβάλλονται χρονικά ή ματαιώνονται;
Γιατί, παρόλο που το πάρκο έχει δει μεγάλη βελτίωση, δεν έχει καταστεί φιλόξενο στους επισκέπτες του και δεν έχουν εισακουστεί, μέχρι παρεξήγησης , οι υποδείξεις των κατοίκων που καθημερινά το επισκέπτονται, από τους ανθρώπους της Περιφέρειας;

Περιμένοντας, ελπίζουμε όχι μάταια, απαντήσεις με έργα από τους αρμόδιους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση του Πεδίου του Άρεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.