Καλά και όχι καλά νέα για το Άλσος Ευελπίδων

Αφού κινήθηκε το βουνό και οι υπηρεσίες της πολιτείας (Δασαρχείο και Δήμος Αθηναίων) κατέληξαν να σταματήσει η 5ετής τιμωρία εγκατάλειψης του Άλσους Ευελπίδων σαν να φάνηκε ακτίνα φωτός.

Η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κυρία Ε. Μυριβήλη, με την οποία συναντηθήκαμε, μας διαβεβαίωσε ότι ξεκινάει η φροντίδα του πρασίνου και εκτιμά ότι σε ένα μήνα (περί το τέλος Απριλίου) θα έχουν τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Αρχές Μαϊου θα γίνει το κόψιμο των αγριόχορτων.
Πραγματικά η εργασίες έχουν αρχίσει. Καθυστερούν κάπως λόγω του καιρού αλλά και των εορτών του Πάσχα. Είναι αποφασισμένοι να το τελειώσουν.
Το παρακολουθούμε

Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα.

Η δεύτερη σημαντική δουλεια που πρέπει να γίνει αφορά τις υποδομές. Φωτισμός (ανύπαρκτος), οδοποιία (μονοπάτια, γεφυράκια μισοκατεστραμμένα) και περίφραξη (σε άθλια κατάσταση),  Ο αντίστοιχος αντιδήμαρχος με τον οποίο μιλήσαμε τηλεφωνικώς και ζητήσαμε συνάντηση, μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί. Μας απάντησε ότι θα στείλει μηχανικό να καταγράψει την κατάσταση αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχαμε κάτι νεώτερο.
Εμείς επιμένουμε.

Ο νυν δήμαρχος κ. Καμίνης αλλα και υποψήφιοι δήμαρχοι (κ. Μπακογιάννης) διεκδικούν το Πεδίο του Άρεως από την Περιφέρεια, με βεβαίως την σχετική χρηματοδότηση. Για να είναι πειστικόςο Δήμος  θα πρέπει εμπράκτως να δείξει ότι τα Αλση που ανήκουν σε αυτόν έχουν καλύτερη μεταχείριση από την προβληματική, και σε περιπτώσεις καταστροφική, διαχείριση του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα τα μηνύματα του Δήμου είναι αντιφατικά. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Για το καλό της πόλης μας και των δημόσιων χώρων πρασίνου που όλοι συμφωνούν το πόσο μας λείπουν.

www.epimenoumepedioareos.gr

dav
dav
dav
dav
dav
dav

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.