Η Περιφέρεια Αττικής διώχνει τα παιδιά από το Πεδίο του Άρεως!

Μία εβδομάδα μετά τη συγκέντρωση 2.500 κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως που διεκδίκησαν μαζί ένα φωτεινό και λειτουργικό Πάρκο στο πλαίσιο της δράσης «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», κι ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει δειλά δειλά να ξαναγεμίζει τις διαδρομές του, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στο κλείσιμο με λουκέτο και της δεύτερης Παιδικής Χαράς του Πάρκου.

Ολόκληρο το Πεδίο του Άρεως δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο για να φιλοξενήσει γονείς και παιδιά!

Οι δύο Παιδικές Χαρές ήταν τα τελευταία «οχυρά λειτουργικότητας» που είχαν απομείνει στο Πεδίο του Άρεως, αφού με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν κλειστά τα αναψυκτήρια, τα περίπτερα, οι δημόσιες βρύσες, οι τουαλέτες, ενώ οι πανέμορφες διαδρομές των Πλατανιών και του Ροδώνα έχουν εγκαταλειφθεί στην ερήμωση και τον μαρασμό.

Αντί η Περιφέρεια Αττικής να ξεκινήσει την αναστροφή της πολύχρονης απαξίωσης του Πεδίου του Άρεως, διευκολύνοντας τον κόσμο να ξαναγεμίσει τις πλατείες και τις διαδρομές του, προχώρησε στη «χαριστική βολή», διώχνοντας τα παιδιά και τους γονείς τους από το Πάρκο.  

Σε μία τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει την πυκνοδομημένη Κυψέλη, του Γκύζη, τη Νεάπολη, τα Εξάρχεια και τη Βικτώρια δεν υπάρχει πλέον ούτε μία δημόσια κούνια για να «ξεγελάσει» την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι.

Το λουκέτο και στις δύο Παιδικές Χαρές του Πάρκου, αν δεν είναι μία επιπόλαια αστοχία «υπηρεσιακών παραγόντων», τότε αποκαλύπτει την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να μην επιτρέψει το ξανα-ζωντάνεμα του Πάρκου.

Καλούμε την κυρία Ρένα Δούρου προσωπικά να ξεκαθαρίσει με ειλικρίνεια τις προθέσεις της και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο νέο αυτό «χτύπημα» εναντίον του Πεδίου του Άρεως.

Οι πολίτες νιώθουμε οργή και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό και το ερεβώδες χάσμα ανάμεσα στα λόγια και στα έργα της Περιφερειάρχη Αττικής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τον διωγμό των παιδιών από το Πεδίο του Άρεως.

Πάρκο χωρίς παιδικές φωνές είναι Πάρκο νεκρό.

Κι εμείς Επι μένουμε για ένα ζωντανό Πεδίο του Άρεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.