Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

Μετα την απομάκρυνση της πιάτσας ναρκωτικών από το Πεδίο του Άρεως, που πετύχαμε με τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις μας και την δημοσιότητα που πήραν στα ΜΜΕ, οι συχνές περιπολίες της αστυνομίας δημιούργησαν αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες του πάρκου.

Ομως χτες Τετάρτη έγινε επίθεση και ληστεία σε φοιτητή που διέσχιζε το Πάρκο.
Δεν έχει κάποιος την απαίτηση σε κάθε στενό του Πεδίου του Άρεως να υπάρχει και ένας αστυνομικός, όμως μας προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα της εταιρείας φύλαξης του Πάρκου που πληρώνεται με 200.000€ ετησίως αλλά οι υπάλληλοί της στην συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου τους βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους στην είσοδο δίπλα στο “Αλσος” απέναντι από την Γεωγραφική υπηρεσία στρατού. Ισως στο μοναδικό μερος του Πάρκου που δεν υπάρχει και δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας.

Εχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τον Προϊστάμενο του Πεδίου του Άρεως κ. Παγωτέλη, το κέντρο της φύλαξης του πάρκου να μετακινηθεί από δίπλα στο “ΑΛΣΟΣ” που είναι σήμερα στην Πλατεία Ηρώων, σταυροδρόμι από το οποίο υπάρχει συνολική εποπτεία του Πάρκου ιδιαίτερα στη δυτικη και πιο κρίσιμη πλευρά του, όπως και να γίνονται πεζές περιπολίες στα στενά του πάρκου και όχι κυρίως στους μεγάλους δρόμους μέσα από αυτοκίνητα που πολύ λιγο συνεισφέρουν στην φύλαξη.

Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμία απόκριση.

Ελπίζουμε μετά την τελευταία επίθεση να κινηθούν οι αρμόδιοι και να κάνουν τα αυτονόητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.