ΓΙΑ TΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Βλέπω στις αναρτήσεις του Θεάτρου Άλσους για τις νέες παραστάσεις που ξεκινούν αρχές Ιουνίου ότι ως διεύθυνση δηλώνεται Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίο του Άρεως.

Να πουμε για όποιον δεν το ξέρει ότι το Θέατρο Άλσος βρίσκεται ΜΕΣΑ στο Πεδίο του Άρεως, είναι το παλιό κτήριο Οικονομίδη, μια συνολική έκταση 4 στρεμμάτων, την επαναλειτουργία του οποίου διεκδικούσαν για χρόνια οι κάτοικοι και σωστά επεδίωξε και η Περιφέρεια.

Παρότι η Περιφέρεια αρχικά προέκρινε τη χρήση του χώρου ως αναψυκτηρίου για τους επισκέπτες, τελικά προχώρησε στη μίσθωσή του από τον επιχειρηματία με μια γενική σύμβαση που δεν θέτει κανένα περιορισμό ως προς τη χρήση, πλην της τήρησης της νομιμότητας και της έκδοσης των απαιτούμενων αδειών από τη Πολεοδομία και το Δασαρχείο. Όπως για παράδειγμα της άδειας εργασιών μικρής κλίμακας που εκδόθηκε από την Πολεοδομία και άναψε το πράσινο φώς στον επιχειρηματία για να προχωρήσει στο φαραωνικού χαρακτηρα κατασκευασμα που βλέπουμε με τη δίμετρη περίφραξη, πλήρως αποκομμένο από το πάρκο, 12 μετρη σκηνή, εκτεταμένη τσιμεντοποίηση και ιδιωτική είσοδο.

Κάπως έτσι το παλιό κτήριο Οικονομίδη νυν Άλσος αποτελεί σήμερα τη μόνη παραφωνία σε ένα ανανεωμένο πάρκο που είναι επιτέλους όπως θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια μετά την αποτυχημένη ανάπλαση, καθαρό, φωτισμένο και γεμάτο ζωή.

Στο δια ταύτα αντί για αναψυκτήριο, οργανικά συνδεδεμένο με το πάρκο χάρη στην ενδοτικότητα της περιφέρειας και με τη βοήθεια της Πολεοδομίας ακυρώθηκε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Πεδίου του Άρεως στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε οπτική επαφή του θεατή με το υπόλοιπο πάρκο. Πως συνδέονται; Πως βελτιώνει μια τέτοια χρήση τη δυναμική του χώρου;

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως έχει καταφέρει πολλά και επιμένει να υπερασπίζεται με θάρρος και αξιοπρέπεια τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου και κάθε επωφελή χρήση των χώρων του για τους επισκέπτες του, όπως θα όφειλε να κάνει η περιφέρεια.

Πάρκο για να συνεννοούμαστε σημαίνει τα εξής: Πράσινο, ησυχία, παιχνίδια, βόλτες, παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, παγκάκια, παρτέρια, παρέες, οικογένειες, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, σκυλιά, αναψυκτήρια. Εχω πάει σε διάφορα μεγάλα πάρκα, δεν θυμάμαι ούτε ένα με νυχτερινό κέντρο μέσα.

Ενημερώνεστε και δηλώνετε τη στήριξή σας εδώ: https://www.facebook.com/epimenoumepedionareos/

Σχετικά λινκ παρατίθενται στo:
www.epimenoumepedioareos.gr

Από την φίλη μας @Elina Tzanoudaki

#perivalontikoegklimapedioareos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.