ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Η διαδικτυακή κοινότητα “ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ” καλεί τους φίλους του πάρκου σε έναν βραδινό περίπατο μέσα στο πεδίο του Αρεως. Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.00 το απόγευμα. Στο άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο από λεωφόρο Αλεξάνδρας με φακούς, κινητά, και φαναράκια.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες και μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων της περιοχής το πάρκο, που απαξιώθηκε χρόνια πριν από την εγκατάλειψη, προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Η “πιάτσα” των ναρκωτικών απομακρύνθηκε, οι παιδικές χαρές άνοιξαν. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλές ελλείψεις. Μη επαρκής φωτισμός, κλειστές βρύσες, κατεστραμμένα παρτέρια, υποδομές σε εγκατάλειψη.

Στη μεγάλη βραδινή βόλτα, ένα χρόνο μετά το πρώτο “Φωτίζουμε”, θα ξαναβρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι του πάρκου, να χαρούν έναν φιλικό, επιτέλους, δημόσιο χώρο, να θυμηθούν τη χαρά του να περπατάς ανέμελος με τα παιδιά σου ένα φθινοπωρινό βραδάκι, ανάμεσα στα δέντρα και τα παρτέρια του πάρκου. Να διεκδικήσουν από τη σημερινή διοίκηση ό,τι χρειάζεται για να ξαναγίνει το πεδίο του Αρεως το μεγάλο δημόσιο πάρκο που μας αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.