ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) απέρριψε το αίτημα του ενοικιαστή του ΑΛΣΟΥΣ να κατασκευάσει μεταλλικό σκέπαστρο ύψους 14 μέτρων (όσο μια 4οροφη πολυκατοικία) πάνω από όλο τον προαύλιο χώρο του ΑΛΣΟΥΣ, εκτάσεως 2.000τμ.

Θεώρησε ότι τέτοιες κατασκευές που επηρεάζουν ευαίσθητους χώρους πρέπει να γίνονται μόνο κατόπιν αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, τα αποτελέσματα των οποίων στην συνέχεια θα αξιολογηθούν.

Αυτό ζητάμε σαν κίνηση πολιτών “Επιμενουμε Πεδίο του Άρεως”: Να μην γίνονται επεμβάσεις και κατασκευές με το “έτσι θέλω” καθενός, χωρίς νόμιμες άδειες.
Οι σημερινές κατασκευές (δυο στρέμματα επικάλυψη πράσινου από μπετόν, τεράστια σκηνή, υψηλός περιμετρικός φράκτης) έχουν χαρακτηριστεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΑ με απόφαση της Πολεοδομίας (30.5.2019).

 

Η κίνηση μας υποστηρίζει την λειτουργία του ΑΛΣΟΥΣ ως κοινόχρηστου χώρου αναψυκτηρίου για οικογένειες και επισκέπτες. Με σκηνή, αλλά οργανικά συνδεδεμένο με τον χώρο του Παρκου και όχι αποκομμένου, μη επισκέψιμου χώρου την ημερα, με 2.500 καρέκλες όπως είναι σήμερα.

Ποιος υπεράσπισε τα συμφέροντα του επιχειρηματία στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ; Μήπως ένας δικηγόρος του ή ένας αρχιτέκτονάς του; ΟΧΙ, τα υπεράσπισε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της κας Δούρου, Χρήστος Καραμάνος.
Ουδέν σχόλιον!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.