Επιστολή για τις απαράδεκτες και πιθανώς επικίνδυνες κατασκευές στο πασχαλιάτικο παζάρι του Πεδίου του Αρεως.

H φίλη μας και ενεργός πολίτης XS έστειλε στην Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών (υπεύθυνη για το Πεδίο του Άρεως) επιστολή για τις απαράδεκτες και πιθανώς επικίνδυνες κατασκευές στο πασχαλιάτικο παζάρι του Πεδίου του Αρεως.
Να δούμε την απάντηση της Διεύθυνσης του Πάρκου…
========================
Προς τη διεύθυνση Πάρκων και Αλσών

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή ως κάτοικος του 6ου διαμερίσματος και καθημερινός χρήστης του πάρκου στο Πεδίον του Άρεως. Ως χρήστης με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένα τα πάρκα: για αναψυχή, ηρεμία και ξεκούραση από το αστικό τοπίο και την επιβαρημένη ατμόσφαιρα. Από αυτή τη θέση, αναγκάζομαι να αναφέρω την αφηρημένη και αδιάφορη αντίληψή σας όλα όσα εναντιώνονται και παραβαίνουν αυτές τις αρχές, αμέλειες, οι οποίες προκύπτει ότι γίνονται με την έγκρισή σας και καλώ για διευρεύνηση της νομιμότητας αυτών των αποφάσεων & αποτελεσμάτων.

Εγκατάσταση παζαριού μαζί με παιδική ψυχαγωγία: η ερώτηση είναι απλή. Όλο αυτό το χείριστης ποιότητας εξαμβλώμα που υπογράψατε την έγκριση για προσωρινή εγκατάσταση στο παρκο, δεν τηρεί ούτε ένα ISO και έχει επιφέρει μόνιμες ζημιές στο πάρκο. Γιατ; Όλο το πάρκο δεν τηρεί προδιαγραφές ISO ή ούτε διαχειρίζεται με κάποια κοινή και απλή λογική (απόλυτη έλλειψη καθαριότητας, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού -κηπουροί, καθαριστές και διαχείριση). Συγκεκριμένα και με συνημμένες φωτογραφίες/αποδεικτικά στοιχεία.

Παντού υπάρχουν γυμνά καλώδια ρεύματος από της γεννήτριες. Η εγκατάσταση αυτή χρησιμοποιεί επίσης το ρεύμα του πάρκου, με αποτέλεσμα τα φώτα του πάρκου το βράδυ να μην ανάβουν (τα οποία ουτε αρκετά είναι, και τα περισσότερα είναι σπασμένα)
Το παγοδρόμιο. Χωρίς να χρειάζεται να σχολίασω τον τραγέλαφο αυτής της ‘κατασκευής, σας ενημερώνω ότι τα Ευρωπαϊκα δεδομένα ασφαλείας δεν τηρούνται πουθενά. Η γεννήτρια ρεύματος είναι εκτεθειμμένη και η πόρτα ανοικτή, οποιοσδήποτε (ειδικά παιδιά) μπορεί ευκολότατα να πάθει ηλεκτροπληξία.
Δεξαμενές με χημικά (για το πάγο). Καμία προστασία, μπορεί κάποιος απλούστατα να αδειάσει τα χημικά στο πάρκο.
Δεν υπάρχει πόρτα/είσοδος στο παγοδρόμιο.
Δεν υπάρχουν Πρώτες Βοήθείες και πυροσβεστήρες.
Ξύλινες παλέττες έχουν τοποθετηθεί ως βάση αλλά και ως ‘προστασία’ από τις σωληνώσεις που είναι κατά τα άλλα ακάλυπτες (με πάγο εκτεθειμένο, διπλα σε ρεύμα…)
Ηχορύπανση σε ένα χώρο που είναι κατ’εξοχήν προορισμός ησυχίας.
Χρήση ελάστικών αντί σταθερών σχοινιών σε σημεία προστασίας και στήριξης.. .
Σκουπίδια.
Πλήρης απουσία υπεύθυνων.
Παράλληλα, κυκλοφορεί η φήμη ότι οι παιδικές χαρές είναι κλειστές λόγω έλλειψης ISO (αυτό γιατί να γίνει; γιατί να μην υπάρχει ISO εξ’αρχής;) ενώ εκτός των παιδικών χαρών όλο το πάρκο είναι μια παγίδα ατυχημάτων για τα παιδιά και όχι μόνο. Μία φορά το μήνα τα τοπικά σχολεία έχουν εκδρομή στο πάρκο. Για να βρεθούν στη φύση, αλλά και στα σκουπίδια σας, και στους κινδύνους που εσείς δημιουργείτε παράνομα.

Το παζάρι σας δεν δούλεψε (ευτυχώς), δεν διασκέδασε, δεν έφερε ζωή ούτε ποιότητα, δεν έφερε εισοδήματα, έφερε όμως προβλήματα επάνω στα ήδη υπάρχοντα, έφερε μόνιμες ζημίες που δεν θα επισκευάσουν ούτε οι ιδιοι κατά την αποχώρησή τους (οι οποίοι δεν αναφέρουν πουθενά ποιά εταιρία είναι υπεύθυνη εκτός ένός κινητού αριθμού που δεν λειτουργεί) αλλά ούτε και εσείς.

Παρακάτω ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατάστασης που εγκρίνατε. Σαν φορολογούμενος πολίτης από τον φόρο του οποίου καλύπτεται η μισθοδοσία σας, άρα και σαν εν μέρει εργοδότης σας, μαζί με τουλάχιστον 3,000 άλλους δραστήριους επί του θέματος πολίτες, αναμένω την απάντησή σας. Λυπάμαι που πρέπει να σας υπενθυμίζουμε ότι η ανομία απαγορεύεται. Εάν αυτό όμως χρειάζεται για να διορθωθείτε, αυτό θα κάνουμε!
XS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.