ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ;

Από χρόνια έχουν διατεθεί εκτάσεις του Πάρκου του Πεδίου του Άρεως για διάφορες μόνιμες εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα για :

– Τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο
– Η εγκατάσταση «Το Άλσος»
– Το «GREEN PARK»

Πολλές φορές κάθε χρόνο ενοικιάζονται ή παραχωρούνται χώροι για εκδηλώσεις, εκθέσεις, εμπορικές αγορές κλπ.

Το Πεδίο του Άρεως ανήκει στους πολίτες και η αρμόδια Περιφέρεια οφείλει να το διαχειρίζεται με γνώμονα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!

Ο σκοπός της δημιουργίας και ύπαρξης του Πάρκου, δεν μπορεί να είναι άλλος από ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (βλέπε ΠΔ 59/2018 άρθ. 7 &2, ΦΕΚ Α, 114)

Οι θέσεις μας είναι:

1. Δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αυξάνεται το εμβαδόν των αρχικών παραχωρήσεων.

2. Αυτοί οι χώροι πρέπει να είναι ΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ, δηλαδή πρέπει να έχουν ευρύχωρες και εύκολα προσβάσιμες εισόδους από και προς το Πάρκο και να μην έχουν βασικό σκοπό να λειτουργούν σαν ανεξάρτητες από το Πάρκο μονάδες.

3. Η λειτουργία των παραχωρήσεων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ τους περιπατητές και τους περιοίκους ούτε και το οικοσύστημα του Πάρκου ή πρέπει να ταυτίζεται και με τις ανάγκες των περιπατητών των περιοίκων και του οικοσυστήματος

4. Οι προσωρινές παραχωρήσεις πρέπει να έχουν σχέση με την λειτουργία του Πάρκου και να έχουν ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

5. Οι εγκρίσεις για Μουσικές Εκδηλώσεις πρέπει να δίδονται με όρους και προϋποθέσεις και ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η τήρησή τους.

6. Ένας από τους όρους πρέπει να είναι Η ΜΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ για ξεκούραση, περπάτημα, τρέξιμο, συναντήσεις κλπ

Στην καταπάτηση των παραπάνω αρχών είμαστε αντίθετοι και θα τις διεκδικήσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.