ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ κ. ΝΑΣΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ


Πραγματοποιήθηκε χτες στο Αλσος στο Πεδίο του Άρεως συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας κ. Νάσο Ηλιόπουλο που οργάνωσε ο σύλλογος Αθηνά.
Έγινε τοποθέτησή του και απάντησε σε ερωτήσεις των παρόντων. Οι Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως συμμετείχαν στην συζήτηση με επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι:
1. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα δεν διατίθενται τα απαραίτητα κονδυλια για καθαριότητα, πράσινο, φωτισμό που είναι από τις βασικές υποχρεώσεις του Δήμου.

2. Για το θέμα της ασφάλειας τόνισε τον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας και ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εγκατελειμμένες και σκοτεινές περιοχές.

3. Για το θέμα των ναρκωτικών (που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις) υποστηρίζει ότι η καθαρά κατασταλτική πολιτική προς τους χρήστες αποδείχθηκε παντού αποτυχημένη. Η εμπειρία από την Ευρώπη έχει αποδείξει ότι η λειτουργία “Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης” και γενικότερα η πολιτική “Μείωσης Βλάβης” έχει θετικά αποτελέσματα και για ανθρωπιστικούς λόγους για τους χρήστες και για την προστασία των γειτονιών από την δημόσια χρήση. Για το πού θα λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί, ο Δημος οφείλει να έχει άποψη.

4. Για την διαφθορά στον Δημο πιστεύει ότι υπάρχουν τα εργαλεία να καταπολεμηθεί. Ενδεικτικά ανέφερε ότι κατά την θητεία του στην Επιθεώρηση Εργασίας έγιναν πειθαρχικά και απολύσεις. Ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

5. Για τα διατηρητέα που αφήνονται και καταστρέφονται ανέφερε ότι ο Δημος μπορεί, εφόσον οι ιδιοκτήτες κωλυσιεργούν, να επέμβει και να χρεώσει μετά τα κόστη σε αυτούς. Επίσης στην περίπτωση των αυθαιρέτων θα πρέπει η πολεοδομία να ενεργεί και για την κατεδάφισή τους και όχι να μένει μόνο σε οικονομκώς συμφέροντα για τους αιθαιρετούντες πρόστιμα.

6. Για την μετάθεση ευθυνών μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου στην περίπτωση του Άλσους Ευελπίδων τόνισε ότι ο Δήμος πρεπει να ανταποκρίνεται και να μην υπεκφεύγει του προβλήματος.

7. Σχετικά με την ανάληψη από τον Δήμο της ευθύνης του Πεδίου του Άρεως, απαντησε ότι υποστηρίζει την συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια για το θέμα του Πάρκου, ανεξαρτήτως από το ποιος θα ειναι ο Περιφερειάρχης.

8. Για τις πολιτιστικές δράσεις πρότεινε να μην γίνονται μόνο εκδηλώσεις στο κέντρο αλλά σε όλη την Αθηνα και να φτιαχτούν εξέδρες σε όλες τις πλατείες για εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Η λειτουργία των συλλόγων είναι απαραίτητη για το ζωντάνεμα των γειτονιων και πρέπει να βοηθούνται στο να οργανώνουν εκδηλώσεις.

9. Για τα πολλά ανεκμετάλλευτα σπίτια που ανήκουν στον Δημο πρότεινε να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

10. Για την οικονομία διαμοιρασμού (Airbnb) πρότεινε να παραμείνει σαν εργαλείο αύξησης των εισοδημάτων νοικοκυριών αλλά όχι για real estate εφαρμογές ολόκληρων πολυκατοικιών Airbnb που καταστρέφουν τις γειτονιές.

11. Για τα σκουπίδια υποστηριζει έντονα την διαδικασία της ανακύκλωσης, με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής δεν μπορεί να λειτουργήσει μετά το 2020.

12. Για τα ζώα συντροφιάς πρότεινε πάρκα ή χώροι για σκύλους. Επίσης την λειτουργία σε όλα τα διαμερίσματα δημοτικών κτηνιατρείων για στείρωση αδέσποτων αλλά και οικονομική λύση για τους ιδιοκτήτες.

13. Η συνεργασία του Δημαρχου με τους κατοίκους και τις κινήσεις πολιτών είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του Δημου.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες συζητήσεις βοηθάνε στην επαφή του Δήμου με τους πολίτες και προσδοκούμε, για όλους τους υποψήφιους, οι υποσχέσεις τους να μην εξαντλούνται σε προεκλογικές περιόδους καθώς και να είναι δεσμευτικές στην περίπτωση που θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.