Σας ενημερώνουμε για το τι προγραμματίζεται για το Πεδίο του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από εκτενή συζήτηση με τον Διευθυντή του Πεδίου του Άρεως κ. Ε. Κοκμοτό, σας ενημερώνουμε, όπως μας μετέφερε, τον προγραμματισμό έργων και συμβάσεων για το Πάρκο μας.

1. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Η μεγάλη παιδική χαρά (που είναι τώρα κλειστή λόγω καραντίνας) εμπλουτίζεται με 4 νέα παιχνίδια αφού έχουν γίνει και οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στα παλαιά.
Στη μικρή παιδική χαρά αλλάζουν τα στρώματα στα παιχνίδια και έχει προγραμματιστεί η πιστοποίησή της.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι κλειστή για επιδιορθώσεις και πιστοποίηση από τον Σεπτέμβριο του 2019!
2. ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Ήδη γίνονται έργα για την έναρξη λειτουργίας του συντριβανιού στην επάνω πλατεία μπροστά από το ΑΛΣΟΣ.
Δυστυχώς δεν προβλέπεται να γίνει σύνδεση με την υδάτινη διαδρομή στα Πλατάνια που έχουν γίνει κανονικός βούρκος.
3. ΦΥΛΑΞΗ
Έγινε νέος διαγωνισμός για την φύλαξη, διάρκειας ενός έτους, και έχουν κατατεθεί οι προσφορές.
Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση ελλιπούς φύλαξης ελπίζουμε να λυθεί σύντομα και να λειτουργήσει ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερα από τις προηγούμενες υπηρεσίες φύλαξης. Ιδιαίτερα με έμφαση στις πεζές ή με ποδήλατο περιπολίες σε ΟΛΟΥΣ τους δρόμους και δρομάκια του πάρκου.
4. ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία των δύο τουαλετών του Πάρκου μέχρι τις 9μμ. Θα υποστηρίζονται από προσωπικό για καθαρισμό, απολύμανση και φύλαξη.
5. ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Δόθηκε άδεια για την χρήση των υδάτων από γεωτρήσεις του Πάρκου.
Επιτέλους να δούμε να λειτουργούν οι γεωτρήσεις και μην ποτίζεται το Πάρκο από νερό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, όταν υπάρχουν τόσα υπόγεια κατάλληλα νερά για άρδευση.
6. ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Βελτιώνεται ο φωτισμός στα σκοτεινά μέρη του Πάρκου (Θέατρο Αλίκης, Ροδώνας, Πλατάνια, χώρος μεταξύ Greenpark και Πανελληνίου Γ.Σ. κλπ) με φωτιστικά που υπήρχαν στις αποθήκες και συντηρήθηκαν. Ο φωτισμός θα είναι θερμός, συμβατός με τον χώρο του Πάρκου.
7. ΠΡΑΣΙΝΟ
Εχει ξεκινήσει η διαδικασία για την νέα τριετή σύμβαση για το πράσινο στο Πάρκο (η προηγούμενη, επίσης τριετής, λήγει τον Ιανουάριο). Η νέα σύμβαση θα είναι πιο πλούσια από την προηγούμενη.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα δούμε πραγματική δουλειά σε όλο το πάρκο (και μέσα στα παρτέρια) και όχι μόνο στην βιτρίνα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.