Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟ HYDE PARK ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Φανταστείτε την ακόλουθη σκηνή:

Ενας διοργανωτής υπαίθριων παζαριών και ένας επιχειρηματίας της σόουμπιζ κλείνουν RDV με το board του Royal Gardens. Το κλείσιμο του RDV δεν είναι εύκολη υπόθεση μιας και για να συντονιστούν 11 διακεκριμένες προσωπικότητες της Βρετανίας, σε μη προγραμματισμένη συνεδρίαση, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Με την επιμονή τους όμως και λίγο με την μεσολάβηση της Περιφέρειας Αττικής τα κατάφεραν και βρίσκονται τώρα ενώπιον της απαρτίας του σώματος που διοικεί τα 10 ξακουστά πάρκα του Λονδίνου, με τους 77 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Παρουσιάζονται λοιπόν στο board, που προεδρεύει ο κύριος Loyd Grossman, γνωστός για την λαμπρή του σταδιοδρομία στις τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά της Αγγλίας.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, πρώτος παίρνει τον λόγο ο διοργανωτής υπαίθριων παζαριών. Εξηγεί ότι θέλει να νοικιάζει 2 φορές τον χρόνο την κεντρική είσοδο του HYDE PARK και να στήνει για ένα μήνα πλαστικές τέντες, κάθε μια από τις οποίες θα υπενοικιάζει με μεγάλο κέρδος σε μικροπωλητές. Αυτοί θα πωλούν διάφορα πράγματα όπως κυλότες, κουβάδες, κολοκυθοτρίφτες, ταγγισμένους λουκουμάδες κλπ.

Κλείνοντας αναφέρει ότι για την επιπλέον ψυχαγωγία των επισκεπτών θα στήσει, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Αχιλλέα-στην μνήμη του Αρθουρ Γουέλσι, πρώτου δούκα του Wellington που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μάχη του Βατερλώ-μια πίστα με σαραβαλιασμένα συγκρουόμενα  αυτοκινητάκια. Η δε πίστα θα είναι εφοδιασμένη γύρω γύρω με ντουντούκες που θα παίζουν όλη μέρα μουσική, τόσο δυνατά που θα ακούγεται σε όλο το HYDE PARK και έξω από αυτό.

Στην συνέχεια παίρνει τον λόγο ο επιχειρηματίας της σόουμπιζ. Αυτός αναφέρει ότι θέλει να νοικιάσει για 25 χρόνια το εμβληματικό κτίριο του Lodge μέσα στο πάρκο, μιας και είναι το μόνο ιστορικό κτίσμα του HYDE PARK που διαθέτει αρκετό ανοικτό χώρο μπροστά του. Εξηγεί ότι θα χρησιμοποιεί το Lodge ως βεστιάριο και αποθήκη ενώ παράλληλα θα τσιμεντώσει με πολλά κυβικά μπετόν και θα περιφράξει τον περιβάλλοντα χώρο με πλαστικό φράκτη γύρω-γύρω. Γνωρίζοντας δε την ιδιαίτερη ευαισθησία του Tom Jarvis-διευθυντη των ROYAL GARDENS-σε περιβαντολογικά και μορφολογικά θέματα συμπληρώνει ότι θα καλύψει το τσιμέντο με όμορφο ξύλο και ότι  ο πλαστικός φράκτης θα καλυφθεί με πλαστικό κισσό, ώστε να ταιριάζει με το τοπίο.

Κατόπιν ξεδιπλώνει το σχέδιό του περιγράφοντας την τεράστια σκηνή που θα στήσει, ψηλότερη και από το ψηλότερο δένδρο του HYDE PARK. Πάνω στην σκηνή θα δίνονται παραστάσεις που δεν θα έχουν τίποτε να ζηλέψουν από το West End σε τραγούδια,φώτα, μουσική,κουστούμια. Συμπληρώνει μάλιστα ότι έχει προμηθευτεί τις πιο σύγχρονες ηχητικές εγκαταστάσεις που θα αντηχούν σε ολόκληρο το πάρκο.

Για την επιτυχία συνεχούς ροής θεατών δηλώνει ότι με την εταιρία διανομής που συνεργάζεται έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή πολλών Δήμων, συλλόγων κλπ του μητροπολιτικου Λονδινου. Για τον σκοπό αυτό, μισθωμένα πούλμαν θα φέρνουν τους θεατές κάθε βράδυ. Μάλιστα έχουν εκπαιδεύσει τους οδηγούς των πούλμαν κατά την έξοδο των θεατών να κορνάρουν, ο καθένας με ξεχωριστό τρόπο, ώστε οι θεατές να μην μπαίνουν σε λάθος πούλμαν.

Κλείνοντας με την σειρά του αναφέρει οτι αναμένει ιδιαίτερα χαμηλό ενοίκιο για την τολμηρή και πρωτότυπη ιδέα του να μετατρέψει το HYDE PARK σε WEST END.

Κατόπιν παίρνει το λόγο ο νομικός σύμβουλος των δύο επιχειρηματιών. Εξηγεί ότι τα παραπάνω έχουν εφαρμοστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε μια κοινοτική πρωτεύουσα. Την Αθήνα και συγκεκριμένα στο ιστορικό πεδίο του Άρεως.

Επικαλούμενος λοιπόν την κοινοτική νομοθεσία περί αμοιβαιότητας βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (best practices policy) απαιτεί την αποδοχή των προτάσεων των  επιχειρηματιών.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Βρετανία ψήφισε BREXIT…

Γ. Δ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.