Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο στην LIFO:
«Εθνικός Κήπος: Οι προκλήσεις για το μέλλον του κεντρικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης»,
που αφορά τον άλλο μεγάλο πνεύμονα της Αθήνας με κοινά χαρακτηριστικά με το Πεδίο του Άρεως (δημιουργήθηκαν με απόφαση ως κήποι και δεν ήταν αυτοφυή δάση όπως π.χ. το Αλσος της Ευελπίδων).
Αναρωτιόμαστε μεταξύ άλλων: Ποιος μπορεί να πει για το Πεδίο του Άρεως αυτό που αναφέρει η Κατερίνα Αγοραστού (γεωπόνος και προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Κήπου στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων) ότι: «αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιο σημείο του Κήπου το οποίο είναι παραμελημένο ή εγκαταλελειμμένο»;
Στο Πεδίο του Άρεως, με την εξαίρεση των κεντρικών δρόμων, ο περισσότερος χώρος του πρασίνου (παρτέρια) είναι παραμελημένος και γεμάτος αγριόχορτα. Μερικές μάλιστα περιοχές είναι εντελώς εγκατελειμμένες (π.χ. κοντά στην Λ. Αλεξάνδρας, κοντά στην Μαυροματαίων, κοντά στην Πλ. Πρωτομαγιάς αριστερά της παιδικής χαράς αλλά και άλλα διάσπαρτα παρτέρια σε όλο το Πάρκο μας).
Αναμένουμε από την νέα διοίκηση της Περιφέρειας να πει και για το Πάρκο μας “αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιο σημείο του Πάρκου το οποίο είναι παραμελημένο ή εγκαταλελειμμένο“.
Προσδοκούμε να μπορέσει. Θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.
Ολόκληρο το άρθρο της LIFO θα το βρείτε εδώ: https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/ethnikos-kipos-abebaio-mellon-toy-kentrikoy-pneymona-prasinoy-tis-polis?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=05%2F04%2F2024&fbclid=IwAR0wX5x2wWf7TwKC3LfN6aqFEO1KEspziiQSCDL9-oH47Owh-r7Gx4gG76k_aem_AUBG6JkRL-Zm_fLlPP4KMwkwrfL2HMyJrR45ARvKUdtFZWI9qK1mY5nZtGcAM6bEI33SN0-2qU40rdKqBS0K_m73