ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ κ. ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/3 στο Άλσος, στην πλατεία Πρωτομαγιάς, συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας κ. Παύλο Γερουλάνο που οργάνωσε ο σύλλογος Αθηνά.
Έγινε τοποθέτησή του και απάντησε σε ερωτήσεις των παρόντων, αν και ο διαθέσιμος χρόνος δεν ήταν αρκετός να αλοκληρωθούν οι ερωτήσεις. Οι Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως συμμετείχαν στην συζήτηση με επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι:

  1. Θα προτείνει την δημιουργία συμβουλίων στις γειτονιές που να συμβουλεύεται ο Δήμος πριν από κάθε του παρέμβαση.
  2. Για την αντιμετώπηση του προβλήματος των ναρκωτικων θα πρέπει να ακολουθηθεί η πολιτική “follow the money”, δηλαδή να βρίσκονται αυτοί που πλουτίζουν από το εμπόριο και όχι να δίνεται το βάρος της καταστολής στους τοξικοεξαρτημένους.
  3. Τους χρήστες θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σαν ασθενείς και όχι σαν εγκληματίες. Υποστηρίζει τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης αλλά θα πρέπει να χωροθετούνται σε μικρές μονάδες και κατόπιν διαβούλευσης με την Δημοτική αρχή. Στόχος είναι η μείωση της προσωπκής και κοινωνικής βλάβης που δημιοργείται από την χρήση των ναρκωτικών στην πόλη.
  4. Για το θέμα των μεγάλων καταστημάτων που καταστρέφουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει από κεφάλαια εσωτερικού και όχι από κεφάλαια από έξω. Η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καθοριστική για τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Για το θέμα των ανοιχτών Κυριακών, αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των μικρών καταστημάτων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε άνοιγμα κάθε Κυριακή. Υποστηρίζει το άνοιγμα τις Κυριακές μόνο σε περιοχές που θα φέρει όφελος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
  5. Θεωρεί το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας τους, λόγω ττης κρατικής γραφειοκρατίας
  6. Το 41% των Ελλήνων έχουν κάποιο θέμα δυσκολίας στην κινητικότητα. Τα πεζοδρόμια θα πρέπει να φτιαχτούν και να διαπλατυνθούν. Να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς. Αυτό μπορεί να σημαίνει πόλεμο με τα αυτοκίνητα που σήμερα κυριαρχουν στην πόλη.
  7. Για τα όμορφα κτίρια της πόλης που αφήνονται να καταστρέφονται, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και θα τοποθετηθεί μόλις ολοκληρωθεί.
  8. Ο νυν δήμαρχος κ. Καμίνης δούλεψε με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη λόγω της προβληματικής κατάστασης του καταχρεωμένου δήμου που ανέλαβε.
  9. Για την πολιτική του στην λειτουργία του Δήμου τόνισε ότι εκτιμά και θα στηριχθεί στους υπαλλήλους που θα πρέπει να εκπαιδευτούν, όπου χρειάζεται, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  10. Για τα σκουπίδια υποστηρίζει τους υπόγειους κάδους. Επίσης υποστηρίζει την ανακύκλωση αλλά θα πρέπενα εξασφαλίζεται ότι δεν θα καταλήγουν και αυτά στην χωματερή. Θα γίνει εκπαίδευση στο προσωπικό καθαριότητας για να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.
  11. Θεωρεί ότι το Πεδίο του Άρεως πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος, αλλά το σημαντικό είναι να επιλυθούν γενικότερα τα προβλήματα αρμοδιοτήτων.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες συζητήσεις βοηθάνε στην επαφή του Δήμου με τους πολίτες και προσδοκούμε, για όλους τους υποψήφιους, οι υποσχέσεις τους να μην εξαντλούνται σε προεκλογικές περιόδους καθώς και να είναι δεσμευτικές στην περίπτωση που θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.