ΕΧΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ;

Εχει τουαλέτες το Πάρκο;
Όσο “ταπεινό” και αν είναι το θέμα, αν δεν θέλουμε το Παρκο μας να είναι δημόσιο ουρητηριο/αφοδευτήριο και να μας υποδέχεται, ιδιαίτερα στις εισόδους του μόλις ανοίξει ο καιρός με τις σχετικές οσμές, πρέπει να υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες σε σχετικά μικρή απόσταση από σημεία συγκέντρωσης επισκεπτών.

Τέτοια σημεία είναι το άγαλμα του Κων/νου (που λειτουργεί τουαλέτα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο), η Γαρδενια και η μεγάλη Παιδική Χαρα. Βεβαίως και η είσοδος από Μουστοξύδη που εδώ και χρόνια είναι το ουρητήριο/αφοδευτήριο των οδηγών ταξί.

Με ευχαρίστηση είδαμε ότι μετά από χρόνια και κούφιες υποσχέσεις άνοιξε η δεύτερη τουαλέτα δίπλα στην “Γαρδενια”. Σήμερα καθαρίζεται (συστηματικά) από συνεργείο καθαρισμού της Περιφερειας.

Όμως οι τουαλέτες κλείνουν στις 2:30 το μεσημέρι!!
Λες και ο κόσμος δεν επισκέπτεται το Παρκο αργότερα.

Επίσης η απόφαση να κρατάει μετά το μεσημέρι τα κλειδιά το περίπτερο “Γαρδενια” δεν είναι λογική. Οι τουαλέτες δεν αφορούν μόνο τους πελάτες της “Γαρδενιας”.

Για την τρίτη θέση (Μεγαλη Παιδικη Χαρα και Αγ. Χαράλαμπος) δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Είναι απαραίτητη λοιπόν η ολοήμερη λειτουργία των τουαλετών με ευθύνη φύλαξης και καθαρισμού από την Περιφερεια, καθώς και η τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών, τόσο δίπλα στη Μεγάλη Παιδική Χαρά όσο και στην είσοδο από Μουστοξύδη.

Απλά πράγματα αλλά ουσιαστικά για την καλή και υγιεινή λειτουργία του Πάρκου μας.

Οι αρχές να δίνουν σημασία στους ενεργούς πολίτες. Αυτοί ενδιαφέρονται πραγματικά για το Πάρκο και γνωρίζουν τι χρειάζεται να βελτιωθει.
Η πολιτική δεν μπορεί να χαράζεται μόνο στα γραφεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.