ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ « ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ»;

Για πάνω από ένα χρόνο  μιλάμε με τον ενοικιαστή του ΑΛΣΟΥΣ για την λειτουργία των δύο μικρών περιπτέρων στην Γαρδένια (που και αυτά του ανήκουν γιατί, για άγνωστο λόγο, η Περιφέρεια τα έκανε “πακέτο” με το ΑΛΣΟΣ). Συνεχώς μας έδινε υποσχέσεις της μορφής αύριο, μεθαύριο, σε 15 μέρες, σε ένα μήνα. επαναλαμβάνοντας πάντα την δήλωση ότι στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου γιατί “αυτός δεν είναι καφετζής“.

Όταν λοιπόν μας ενημέρωσε ότι θα εγκατασταθεί, επί τέλους, κάποιος υπενοικιαστής και το περίπτερο της Γαρδένιας θα λειτουργούσε τέλος Δεκεμβρίου 2018, μαζί με το άνοιγμα του ΑΛΣΟΥΣ με τον Σαββόπουλο, το αναρτήσαμε στην σελίδα μας, χειροκροτήσαμε και περιμέναμε το ξεκίνημα. Και οι μήνες περνούσαν. Μετά μας υποσχέθηκε τον Μάρτιο. Ουδέν. Διαμαρτυρηθήκαμε στην Περιφέρεια για την καθυστέρηση, ανεβάζαμε αναρτήσεις διαμαρτυρίας (μόνο εμείς) στην σελίδα μας. Καμία απόκριση. Κανείς δεν αναφερόταν σε αυτή, ούτε άλλες σελίδες που έχουν τίτλο το Πεδίο του Άρεως. Σαν να μην υπήρχε θέμα Γαρδένια.

Μέχρι την στιγμή που δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είδαμε ένα συνεργείο να επιχειρεί επέκταση του περιπτέρου, με ψιθυρίσματα για μισοάδειες. Προφανώς φοβούμενοι τα χειρότερα, διαμαρτυρηθήκαμε. Η αυτοψία της Πολεοδομίας επιβεβαίωσε τους φόβους μας γιατί διαπίστωσε ότι οι εργασίες γίνονταν χωρίς σχέδιο και χωρίς άδεια. Παρανόμως. Γιατί έτσι ήθελαν.

Κάποιοι φίλοι μας λένε ότι κακώς διαμαρτυρόμαστε γιατί ο άνθρωπος ήθελε απλώς να φτιάξει τουαλέτες για το καλό μας.

Αναρωτιώμαστε, αν αυτό αληθεύει, που θα πήγαιναν τα λύματα;  Σε βόθρο; Γιατί χωρίς άδεια; Υπηρχε κάτι που έπρεπε να κρύψουν;

Και πως λειτουργούσε τα τόσα χρόνια η ΓΑΡΔΕΝΙΑ; Γιατί χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω για να παίρνουμε έναν καφέ, ένα νερό, μια πορτοκαλάδα. Αλλωστε οι δημόσιες τουαλέτες είναι μόλις 30 μέτρα μακριά και η Περιφέρεια μας είχε υποσχεθεί ότι θα άνοιγαν μόλις λειτουργούσε η Γαρδένια, με την φροντίδα του ενοικιαστή.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι πάγιο αίτημά μας, εδώ και τρία χρόνια που υπάρχουμε σαν “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως“,  να λειτουργήσει η Γαρδένια, ανεξάρτητα από το μεγαλύτερο έργο του ΑΛΣΟΥΣ. Να λειτουργήσει νόμιμα και σωστά. Να ξέρουμε τι θα δούμε και να μην βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεων.

Η καθυστέρηση οφείλεται 100% στον ενοικιαστή και στην Περιφέρεια που δεν κάνει την δουλειά της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.